AMU SYD opruster: Ny bane til teleskoplæsser-kurser i Kolding

10. oktober 2024
teleskoplaesser-certifikat-tag-det-paa-kun-fem-dage

 
Efterspørgslen på det certifikatgivende kursus ’Teleskoplæsser’ har gennem længere tid været stødt stigende, derfor har ledelsen på AMU SYD besluttet at sætte alle sejl til og udvide faciliteterne til kurset.
 

Udbud og efterspørgsel

Udbuddet skal følge med efterspørgslen, og på kurset, der udløser det lovpligtige certifikat til teleskoplæsser, har efterspørgslen talt sit eget tydelige sprog over en længere periode og har i høj grad været med til at skubbe på ift. beslutningen om at investere i at bygge ny bane, så der kan køres flere teleskoplæsser-kurser fremover:
Der er rigtig mange, der mangler det her lovpligtige certifikat og som gerne vil på kursus her i Kolding – Det er vi bare nødt til at handle på. Med den nye bane bliver vi i stand til at køre flere hold,” fortæller transportchef på AMU SYD, Bjarne Pedersen.
 

Praktisk og teoretisk undervisning

Det er den erfarne faglærer på området, Kim Christensen, der har været med til at etablere træningsbanen på AMU SYDs område i Kolding, så kursisterne kan opnå de nødvendige færdigheder til at arbejde sikkert og effektivt med teleskoplæssere samtidig med, at de får teorien på plads i et af skolens mange teorilokaler.
Det her er et praktisk kursus, og det er meget vigtigt for os, at vi har kursusfaciliteter, der så vidt muligt afspejler det, kursisterne møder ude i virkeligheden,” forklarer Bjarne Pedersen.
 

Teleskoplæssercertifikat inden jul

Med praktikken ift. teleskoplæsserbanen på plads, bliver det muligt at få certifikatet i hus på de nye faciliteter allerede inden jul, fortæller Bjarne Pedersen:
Vi har foreløbigt planlagt to hold; ét i uge 47 og så igen i uge 49, og vi forventer, at der som altid bliver rift om pladserne, så det er en god ide at få sig tilmeldt allerede nu, hvis man vil være certificeret inden jul.
Certifikatet kan erhverves på 5 dage og åbner for jobmuligheder inden for bl.a. bygge -, lager- og logistikbranchen.  
 
Se her hvornår du kan komme på det næste kursus →