Målgruppe: Chauffører med primært operative opgaver, administrative medarbejdere med primært opgaver inden for ordremodtagelse og planlægning, mellemledere som fx kørselsforvaltere og planlæggere, selvstændige vognmænd.
Beskrivelse:
Efter gennemført uddannelse har deltageren opnået viden om:
- Godsets egenskaber, varetyper og hygiejne
- Regler for kølekassens opbygning
- Miljøbestemmelser ved anvendelse af kølemidler
- Mærkning og godkendelser af kølemateriel
- Fødevarelovgivningen, herunder krav om skriftlig risikoanalyse og gode arbejdsgange, egenkontrol.
Deltageren kan på baggrund af denne viden:
- Udføre eftersyn af kølemaskinen
- Udføre systematisk fejlfinding ved driftsstop og afhjælpe driftsforstyrrelser
- Bidrage til en dynamisk udvikling af egenkontrolprogrammerne
- Overvåge og vejlede under lastning/losning
- Udføre egenkontrol i forhold til tjeklister, således at godset modtages, transporteres og afleveres i henhold til de gældende retningslinjer
- Udføre transport af temperaturfølsomt gods
Dette uddannelsesmål betragtes som et myndighedscertifikat, når det afvikles i kombination med den lovpligtige efteruddannelse jf. Færdselsstyrelsens gældende bekendtgørelse herom.
Uddannelsens indhold følger de retningslinjer der fremgår af Færdselsstyrelsens gældende Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.
Uddannelsen vil, sammen med de øvrige moduler i den lovpligtige efteruddannelse, føre til at deltageren kan erhverve chaufføruddannelsesbevis.